Top

Heemskerk

top_kerst_op_het_nielenplein

21 dec.2017: kerst op het plein – Vlog je hart

‘Vlog je hart en maak een verhaal van verbinding.’ In het kerstverhaal wordt zichtbaar dat God door de geboorte van Jezus zich wil verbinden met mensen. Dit opent nieuwe wegen voor onderlinge verbinding en om er voor elkaar te zijn. In Heemskerk wordt ook dit jaar op het Nielenplein een groot kerstevenement in de open lucht gehouden. Welkom om dit mee te komen vieren!

23 dec.2016: kerst op het plein

Opnieuw vindt het Spel der Engelen in Heemkerk plaats: het wordt vanaf 20.00 uur door leerlingen van het Bonhoeffer College opgevoerd. Komt allen (ondanks weer en wind…)

 

Terugblik op 2015:

Op zaterdag 19 dec.2015 werd op het Burgemeester Nielenplein in Heemskerk een groot Kerstevenement gehouden in de open lucht: ‘Kerst op het Plein’.

Kerst op het Plein was een bijzondere uitvoering vanwege de samenwerking met het Bonhoeffer College uit Castricum en het ROC Amsterdam theater. Jonge leerlingen speelden de hoofdrol in het kerstverhaal waarin moderne korte theaterscènes worden verbeeld op een groot podium. Ook de muziek werd verzorgd door leerlingen die deel uitmaken van de schoolband. In de theaterscènes kwamen actuele thema’s aan de orde. De stamgasten in café ‘De Ster van Bethlehem’ en de spionnen van koning Herodes vroegen zich af wat de betekenis is van de geboorte van Jezus. logo_vonken_2015Het thema was ‘Vonken’ en ging over onzekerheid en onvoorspelbaarheid, levend van de vonken. De theaterscènes hebben musicalachtige elementen en moderne popsongs maken eveneens deel uit van de scenes.

Na het theaterstuk keken we hoe de kernwaarden van de kerstgedachten in Heemskerk gestalten krijgt. Met nadruk op de vluchtelingen die in Heemskerk een ‘thuis’ hebben gevonden. De avond werd afgesloten door burgemeester Mieke Baltus.

Kerst op het Plein is voor iedereen: gelovig of niet gelovig. Kerst beleef je samen, kerst deel je!

Op 23 dec. 2016 bent u welkom om 20:00 uur op het Burgemeester Nielenplein te Heemskerk. Toegang is gratis.

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte! facebook-icon-logo-vector
Impressie van Kerst op het Plein 2014

Contact

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met de organisatie ‘Platform Heemskerken
Contactpersoon: Gert Dammer, g.dammer@innova.nl

Pers

Download hier het volledige persbericht
Download de A5 flyer, en A3 poster
Onderstaande foto’s zijn vrij te gebruiken (klik op de foto voor een hoge resolutie versie)

 Dorpskerk_klein Theater_klein overzichts_foto_klein

(foto’s Jacob Jansen)

Route