Top

Enkhuizen

Eind december 2017 wordt de kerstwandeling in Enkhuizen, net als in dec.2014, opnieuw georganiseerd door Jan de Boer en zijn team in samenwerking met de basisscholen.

 

Terugblik op Kerst op het Zuiderplein op 23 dec. 2015:

Met een moderne mix van theater, muziek, dans en ander spektakel werd het kerstverhaal op een bijzondere wijze verteld. In het verhaal stond de reis van Jozef en Maria centraal staan.  De rode draad was het thema ‘Vonken’ en de achterliggende gedachte is dat kerst mensen samenbrengt in plaats van verdeelt. De muziek was verzorgd door de fanfare Sursum Corda uit Andijk o.l.v. Niels Marchal, met hulp van een projectband en het projectkoor o.l.v Rolf Keur. Er zaten bekende muziekstukken in van de  Nederlandse bands Blöf en De Dijk, maar ook muziek van Miley Cyrus, Nirvana en de film Frozen. De avond werd geopend door de twee koren: Sunshine en Reaching Hand.

reaching handsunshine1Het voorprogramma werd verzorgd door het kinderkoor Sunshine en het jongerenkoor Reaching hand. Incl. de bijdrage van de trompettisten Marije Koopmans en Rianne Schoemaker… en de beiaardier Frits Reynaert.