Top

Amsterdam

In Amsterdam-Centrum vond op 15 dec. 2016 een kerstwandeling plaats: Kijk op www.kersttheatertour.nl voor het verslag en de filmbeelden. Op TV: NPO2 komt een verslag van deze kerstwandeling. Op 2e kerstdag, 26 de.2016 om 17.50 uur met het programma ‘Geloof en een hoop liefde’. De 240 deelnemers werden verrast door theater-scenes, muziek en koorzang! In groepen wandelde men langs de grachten van Amsterdam en het laatste deel werd men vervoerd in Tuktuks.  Dit event werd georganiseerd door de Noorderkerk, Oude Kerk en Keizersgrachtkerk en Protestants Amsterdam. Rob Visser, Burret Olde, Esther van der Velden, Ellen Haagsma, Maarten van Duijn, Rohert Jan Nijland hebben zich ingezet voor deze kerstwandeling. Het script van de scenes is van Karel Eykman. Christiaan Winter en Arjan van Baest en ‘de Straatklinkers’ verleenden hun medewerking. Willem Poortvliet is de regisseur. 

 

Terugblik op 18 dec.2015:

PKA_kerst_104x94
Op 18 dec. 2015 vond Kerst op de Nieuwmarkt plaats. Musici, acteurs en actrices, zangers en zangeressen, een enkele bekende Nederlanders waren te zien in de theaterproductie ‘Vonken’, dat het aloude kerstverhaal in een modern eigentijds jasje vertelt. Met muziek van o.a. de Dijk, Bløf en Dothan, bewerkt voor koor, solisten en brassband. 60 mensen zongen in het stadskoor van dit kerst-event, samen met de acteurs, het combo van Dick, Marcel, Hans en Daniel en brassband Concordia uit Vinkeveen.

Programma op 18 dec.2015:
18.50 uur
Amsterdamse stadskoor van 50 a 60 zangers/zangeressen o.l.v. Mark de Waal
18.55 uur Brassband Concordia uit Vinkeveen o.l.v. Stephan Koppelaar
19.00 uur Kerstliederen van de Straatklinkers, het koor van het Straatpastoraat Amsterdam
19.15 uur Annemiek Schrijver in gesprek met Ahmed Marcouch, afgewisseld door muziek van de Brassband en zang van het stadskoor.
19.45 uur theaterproductie ‘Vonken’ van Hiekelien van den Herik: het kerstverhaal in onze tijd: Maria en Jozef op weg door Amsterdam, door de theatergroep ‘Buitenspel’ o.l.v. Willem Poortvliet. Eddy Zoëy komt als moderne meedogenloze koning Herodes in beeld. M.m.v. het combo van Dick van Vliet, Daniel Wouters, Marcel Kooijman en Hans Teegelbeckers.
20.25 uur sing-a-long
20.35 uur afterparty met chocolademelk en glühwein m.m.v. In de Waag e.a.

www.facebook.com/kerstopdemarkt
www.kerst020.nl
www.aftellennaarkerst.nl

Protestantse Kerk Amsterdam

————

Muzikale partners

Combo v.l.n.r.: Marcel Kooiman en Hans Teegelbeckers, Daniel Wouters, Dick van Vliet.

Combo

Brassband Concordia Vinkeveen o.l.v. Stephan Koppelaar DSCF6120
(foto Joost van Selm)
en een deel van het stadskoor o.l.v. Mark de Waal:koor amsterdam oefent o.l.v. Mark de Waal 28 nov 2015